Zuidwoldiger Zangavond

 

Toen in 2004 het orgel in Zuidwolde was gerestaureerd en het weer prachtig klonk, ontstond binnen de gemeente de behoefte om meer muzikale activiteiten te organiseren waarbij het orgel centraal zou staan. Dit naast de reguliere zondagse erediensten. Het restultaat was het concept van de Zuidwoldiger Zangavonden, met veel aandacht voor samenzang. De eerste zangavond vond plaats in februari 2005. Inmiddels zijn de Zuidwoldiger Zangavonden niet meer weg te denken in de regio. Een divers publiek weet maandelijks de weg naar de Hervormde Kerk in Zuidwolde te vinden, om daar samen te zingen en te luisteren naar prachtig orgelspel, koorzang en andere muziek.

 

Voor iedere zangavond wordt een eigen thema bepaald, waarbij alle liederen worden uitgezocht. Er is geen preek, maar enkele korte inleidingen tussen de diverse liederenblokjes. Zo vormt het programma altijd een mooi geheel. Tussendoor is er ruimte voor muzikale intermezzo's of koorzang. Naast de muziek staat ook onderlinge ontmoeting centraal. Daarom is er na afloop gratis koffie en thee voor iedereen. Veel mensen blijven nog gezellig napraten.

 

Aan de Zuidwoldiger Zangavonden wordt meegewerkt door landelijk of regionaal bekende organisten, solisten en koren. Bekende organisten en solisten die inmiddels te beluisteren waren, zijn o.a. Harm Hoeve, Sander van Marion, Martin Mans, Johan Bredewout, Sietze de Vries, Wim Magré, Wilbert Magré, Ab Weegenaar, Harry Hamer, Jorrit Wourdt, Jan Vayne, Judith Sportel en Arjan & Edith Post.

 

De Zangavonden vinden maandelijks plaats op een zondagavond in de maanden januari t/m april en september t/m november. De toegang en koffie zijn gratis. Wel wordt er een collecte gehouden om de onkosten te kunnen betalen. Aanvang is 19.00 uur.

 

Organist Johan Bredewout

Optreden van Chr. gemengd koor De Zeeklank uit Vollenhove

Wilbert Magre op de piano

Organist Wim Magre